From a famous writer or celebrity, to a blogger or someone close to you — who would you like to be your biographer?

När jag först läste denna frågan så tänkte jag att det var en enkel fråga att svara på. Sedan började jag tänka och insåg att jag ville bryta ner det till död/levande. Det första namnet som kom upp i mitt huvud var David Eddings, en av min favorit författare men sen tänkte jag att mitt liv är lite mörkt och har en del djupa svackor och det är ingenting som Eddings riktigt skulle passa att skriva. Så då undrar man ju vem skulle kunna förvandla dessa mörka svackor till en bra bok och svaret tror jag skulle bli Oscar Wild eller Edgar Allan Poe. Två fantastiska författare som skulle vara roliga att jobba tillsammans med och skapa en biografi om mitt liv så vem av dessa två skulle tillslut få jobbet? Det skulle nog i slut ändan gå till Wild tack vare alla hans fantastiska citat som han sagt och alla bra böcker han skrivit.

 

Om vi istället skulle vara lite mer verkliga och snacka om en levande författare som skulle få uppdraget att skriva min biografi så kommer genast ett namn upp. Som det stora Harry Potter fanet jag är så är J.K. Rowling självklart en kandidat men jag skulle nog ändå ge jobbet till Anna Jörgensdotter.

 

Varför skulle Anna få jobbet? Hon skulle få det främst tack vare hennes roman pappa pralin, en bok som jag verkligen älskar. Pappa pralin är skriven på ett så speciellt och underbart sätt och jag känner igen mig mycket i den boken därför skulle Anna få jobbet. Jag skulle vilja att min biografi skrevs på samma underbara sätt som pappa pralin och den enda som är kapabel till att göra det är Jörgensdotter.

 

Jerry Andersson

/Jerry Andersson